Een subdivision-object aantrekken

Gereedschappenset

Aantrekken

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Met de methode Aantrekken kan je de scherpte van een vlak, ribbe of hoekpunt van een kooi aanpassen en het object rond (glad) of scherp maken. Gebruik het om een scherp object glad te maken en een glad object scherp.

Om alle ribben of hoekpunten van een subdivision-object tegelijk scherp of glad te maken met het gereedschap Bewerk subdivision, klik je met rechts op het subdivision-object en selecteer je in het contextmenu het benodigde commando (Alle ribben aantrekken, Alle ribben afvlakken, Alle hoekpunten aantrekken, Alle hoekpunten afvlakken).

Om een subdivision-object glad of scherp te maken:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi en diens hoekpunten, ribben en vlakken beweegt, zullen deze oplichten. Een onderdeel dat oplicht kan bewerkt worden.

Klik op een kooionderdeel om het scherp of glad te maken.

Wanneer de methode Aantrekken actief is, worden aangetrokken ribben en hoekpunten van de kooi in een andere kleur gemarkeerd om het selecteren en bewerken te vergemakkelijken. Een aangetrokken vlak ontstaat door het aantrekken van de vier ribben rond het vlak. Wanneer je een vlak aantrekt, zullen dan ook de vier begrenzende ribben worden gemarkeerd en niet het volledige kooivlak. Vlakke elementen krijgen geen markering. Je kan de markeringskleur aanpassen in Voorkeuren Vectorworks: Categorie Selectie.

Subdivision-objecten bewerken